Hoeveel calorieën zitten er in volle melk?

Nederlanders zijn echte melkdrinkers. Ongeveer 7 op de 10 Nederlanders drinkt elke dag een glas melk. De meeste mensen drinken dan halfvolle melk. Dit omdat halfvolle melk minder dikmakend is. Er is echter nog altijd ook een hele grote groep mensen die volle melk drinkt omdat ze het lekkerder vinden. Maar hoeveel calorieen zitten er in volle melk? In een glas volle melk van 200 ml zitten ongeveer 130 calorieën.  

Hoeveel calorieën zitten er in andere zuivel?

Zoals je zult begrijpen is volle melk niet goed voor een dieet. Als je het vergelijkt met andere zuiveldrank bevat het veel calorieen. In een glas halfvolle melk zitten bijvoorbeeld maar 100 calorieen. Als je dus halfvolle melk in plaats van volle melk drinkt, dan scheelt dat 30 calorieën per glas. Als je echt minder calorieen wilt drinken dan is het verstandig om een glas karnemelk te drinken. Een glas karnemelk bevat namelijk slechts 65 calorieën. 

Waarom zitten er in halfvolle melk minder calorieën dan in volle melk?

In halfvolle melk is het grootste deel van het vet weggehaald. Het resultaat is een lager caloriegehalte. In halfvolle melk zitten echter nog steeds evenveel voedingstoffen als in gewone volle melk. 

Bekijk naast calorieen volle melk ook:
Calorieen rode wijn
Calorieen cola
Calorieen bier
Calorieen karnemelk