Hoeveel calorieën zitten er in een Paula toetje

Een Paula toetje is een kindertoetje van vla met vanille en chocolade smaak. Paula toetjes worden op de markt gebracht door producent Dr. Oetker en zijn bij alle grote supermarkten te krijgen. Net als alle andere toetjes bevat ook het Paula toetje veel calorieën. In een klein Paula toetje van 50 gram zitten namelijk 56 calorieën per stuk. Dat komt neer op 4 suikerklontjes per toetje. In een grote verpakking van 100 gram zitten zelfs 115 calorieën. Dat is bijna 8 suikerklontjes! 

Calorieën in toetjes

Zoals gezegd zitten er in toetjes over het algemeen veel calorieën. Veel mensen hebben dat vaak niet door omdat je een toetje vaak binnen 2 of 3 lepels naar binnen hebt gewerkt. Daardoor heb je niet het gevoel dat je veel calorieën binnenkrijgt. In werkelijkheid bevat een klein Paula toetje van 50 gram net zoveel calorieen als bijvoorbeeld een bitterbal

Kritiek op Paula toetjes

Er is vanuit voedingsdeskundigen veel kritiek op de Paula toetjes en kindertoetjes in het algemeen. Een organisatie als Foodwatch heeft bijvoorbeeld grote problemen met de manier waarop Dr. Oetker het toetje aanprijst. Dr. Oetker probeert door middel van kindermarketing het dikmakende toetje populair te maken onder de jeugd. Veel ouders kunnen geen weerstand bieden aan de roep van kinderen om het toetje te kopen. Kinderen worden over algemeen steeds dikker en volgens voedingsdeskundigen moeten toetjes met veel calorieën dan ook niet op deze manier bij kinderen worden aangeprijsd. 

Bekijk naast calorieën Paula toetje ook:
Calorieen halfvolle melk
Calorieen fristi
Calorieën Chupa Chups lolly
Calorieen chocozoenen