Hoeveel calorieën zitten er in halfvolle melk?

Bij veel Nederlandse huishoudens staat tijdens het ontbijt altijd een pak melk op tafel. De schatting is dan ook dat ongeveer 70% van alle Nederlanders elke dag een glas melk drinkt. Tegenwoordig drinken de meeste mensen halfvolle melk. Dit omdat halfvolle melk minder dikmakend is dan volle melk. Maar hoeveel calorieen zitten er in halfvolle melk? In een glas halfvolle melk van 200 ml zitten ongeveer 100 calorieën.  

Hoeveel calorieën zitten er in andere melksoorten?

In vergelijking tot bijvoorbeeld volle melk zitten er in halfvolle melk een stuk minder calorieën. In een glas volle melk zitten zo'n 130 calorieën. Als je dus halfvolle melk in plaats van volle melk drinkt, dan scheelt dat 30 calorieën per glas. In karnemelk zitten echter weer minder calorieën dan in halfvolle melk. Een glas Karnemelk bevat ongeveer 65 calorieën. Wat veel mensen niet weten is dat er in bijvoorbeeld halfvolle melk méér calorieen zitten dan in een glas cola! Ben jij benieuwd hoeveel calorieen er in cola zitten? Klik dan hier

Waarom zitten er in halfvolle melk minder calorieën dan in volle melk?

Bij halfvolle melk is het grootste deel van het vet uit de melk gehaald. Het resultaat daarvan is een lager caloriegehalte. In halfvolle melk zitten echter nog steeds evenveel voedingstoffen als in gewone volle melk. 

Bekijk naast calorieen halfvolle melk ook:
Calorieen karnemelk
Calorieen volle melk
Calorieen Fristi