Hoeveel calorieën zitten er in een cupje koffiemelk?

Ongeveer 35% van de Nederlanders drinkt zijn koffie met koffiemelk. Als je echter wilt afvallen dan is het beter om dit niet te doen. Koffiemelk is namelijk een echte dikmaker. Een cupje volle koffiemelk bevat namelijk 10 calorieen per stuk. Dat is maar net iets minder dan het aantal calorieën in een suikerklontje

Hoeveel calorieën zitten er in een cupje halfvolle koffiemelk?

Omdat veel mensen wel weten dat koffiemelk een dikmaker is kiezen ze vaak voor halfvolle koffiemelk. Dat is uiteraard een goede keuze maar het verschil met volle koffiemelk is helaas niet zo groot. Daar waar in een cupje volle koffiemelk 10 calorieën zitten, bevat een cupje halfvolle koffiemelk 8 calorieën. In een cupje halfvolle koffiemelk zitten dus maar 2 calorieen minder. 

Hoeveel calorieen zitten er in een cupje magere koffiemelk?

Tot slot bestaat er naast volle koffiemelk en halfvolle koffiemelk ook nog magere koffiemelk. Als je het toch niet kunt laten om koffiemelk in je koffie te doen dan is magere koffiemelk absoluut de beste keuze. Een cupje magere koffiemelk bevat namelijk slechts 4 calorieen. Dat is de helft minder calorieën dan in halfvolle koffiemelk en zelfs 6 calorieen minder dan in een cupje volle koffiemelk. 

Waarom is koffiemelk een dikmaker?

Koffiemelk is simpelgezegd geconcentreerde melk. In de zuivelfabriek wordt het water uit de melk onttrokken zodat de melk indikt. Voor 1 liter koffiemelk is maar liefst 2 liter gewone melk nodig. Hierdoor heeft koffiemelk een romigere structuur en een hoger vetpercercentage dan gewone melk. 

Hoeveel calorieen zit er in koffie met koffiemelk?

Koffie bevat van zichzelf geen calorieen. Als je dus wilt afvallen dan is het drinken van een kop zwarte koffie een slimme keuze. Pas wanneer je aan koffie melk of suiker gaat toevoegen dan komen er calorieen bij. Een kop koffie met een cupje volle koffiemelk bevat dus 10 calorieën. Gemiddeld drinken we in Nederland 3,5 kopjes koffie per dag. Als je dus geen melk in je koffie doet kun je per dag gemiddeld 35 calorieen besparen. 

Bekijk naast calorieën koffiemelk cupje ook:
Calorieen thee
Calorieen Fristi
Calorieen wodka

Calorieen appelsap