Hoeveel calorieën zitten er in knakworst?

Een knakworst is een dun en klein worstje dat meestal warm op een broodje wordt gegeten. Helaas zijn knakworstjes niet heel goed als je wilt afvallen. Een knakworst bevat namelijk best wel wat calorieen. In een knakworst zitten zo'n 30 calorieen per stuk. Dat is net zoveel als 2 suikerklontjes

Hoeveel calorieen zitten er in knakworst op een broodje?

In 1 enkel knakworstje zitten dus 30 calorieen. Knakworsten worden echter vaak op een wit bolletje gegeten. Een wit bolletje bevat 125 calorieen. Als je dus een wit bolletje met 3 knakworstjes eet dan krijg je in totaal 215 calorieen binnen. 

Is een knakworst gezond?

Knakworsten bevatten zo goed als geen gezonde ingredienten. Wel worden aan knakworsten kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Daarnaast voegt de producent vaak nog middelen toe om er voor te zorgen dat de knakworsten langer houdbaar zijn. Over het algemeen zijn dit middelen die niet gezond zijn. Het is daarom aan te raden om niet te vaak en teveel knakworsten te eten. Maar af en toe een knakworstje eten kan geen kwaad. 

Wat voor vlees zit er in een knakworst?

Voor een knakworst wordt meestal varkensvlees of rundervlees gebruikt. Ook wordt er wel eens kippenvlees aan de vleesmix toegevoegd. Het vlees in knakworsten staat over het algemeen niet als het beste vlees bekend. Een knakworst wordt namelijk net als een kroket gemaakt van de laatste vleesresten van een uitgebeend karkas. Dit vlees noemen we separatorvlees of spuitvlees en bestaat uit resten spierweefsel dat overblijft nadat al het vlees van de beenderen is gesneden. 

Ingredienten knakworst

De ingredienten in een knakworst hangen vooral af van het merk. De verschillende merken knakworstjes gebruiken namelijk ook verschillende ingredienten. Als we kijken naar een knakworst van de Albert Heijn dan zien we dat daarin de volgende ingredienten zitten: varkensvlees, mechanisch gescheiden varkensvlees, water, rundercollageen, zout, aardappelzetmeel, rookaroma, gerookte dextrose, specerijen, stabilisator (E451), antioxidant (E316), rozemarijn, specerijenextract en conserveermiddel (E250).

Bekijk naast calorieen knakworst ook:
Calorieen cupcake
Calorieen pennywafel
Calorieen fristi
Calorieen frikandel