Hoeveel calorieen zitten er in een hamburger?

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild vlees op een opengesneden broodje. Op het broodje hamburger horen ook nog sla, tomaat, ui, bacon, augurk en kaas. En als saus worden vaak mayonaise en ketchup gebruikt. Gemiddeld eet een persoon in Nederland 25 broodjes hamburger per jaar. Een amerikaan overigens ongeveer 100 hamburgers per jaar. Het aantal calorieen in een hamburger hangt vooral af hoe groot de hamburger is en wat de andere ingrediieten op het broodje zijn. Maar gemiddeld bevat een broodje hamburger ongeveer 250 tot 270 calorieen. 

 

Is dit veel ten opzichte van andere snacks?

In tegenstelling tot andere gefrituurde snacks bevat een broodje hamburger best wel veel calorieën. Een kroket bevat bijvoorbeeld maar 150 calorieën. Als je het aantal calorieen gaat vergelijken met een patatje met dan valt het wel weer mee. Een bakje patat met mayonaise bevat namelijk 450 calorieen.  

Hoeveel calorieen zitten er in in Big mac?

Als we het over hamburgers hebben dan kunnen we natuurlijk niet om de big mac heen. De big mac is het meest gegeten product van McDonald's. Een big mac bestaat uit twee schijven rundergehakt met sla, kaas, augurk, ui en Big Macsaus tussen een driedelig sesambroodje. In vergelijking met een standaard hamburger bevat een big mac veel calorieen, namelijk 509. 

Bekijk naast calorieen hamburger ook?
Calorieen frikandel
Calorieen kroket
Calorieen kaassoufle
Calorieen bitterbal
Calorieen kipnuggets