Hoeveel calorieën zitten er in een biefstuk?

Een biefstuk (of steak) is een stuk mals vlees (meestal) van het rund. Biefstuk wordt over het algemeen beschouwd als 1 van de beste stukjes vlees en is daarom naar verhouding ook vaak duurder dan andere stukken vlees. Omdat biefstuk mager vlees is, is het een goede keuze voor mensen die niet teveel calorieen willen eten. Een middelgroot stuk biefstuk (150 gram) bevat ongeveer 160 tot 180 calorieën. 

Zitten er in biefstuk veel of weinig calorieën ten opzichte van ander vlees?

Zoals gezegd is biefstuk een goede keuze als je niet teveel calorieen wilt eten. Ten opzichte van ander vlees bevat biefstuk dan ook weinig calorieen. Een gehaktbal (rundvlees) van 150 gram bevat met 360 calorieen bijvoorbeeld bijna 2 keer zoveel calorieen als een biefstuk. Ook een karbonade van 150 gram bevat met bijna 300 calorieen een stuk meer calorieen dan een biefstuk.

Is biefstuk gezond?

Naast dat er in een biefstuk dus weinig calorieën zitten bevat een biefstuk van nature ook nog eens belangrijke vitamines, mineralen en eiwitten. Zo zitten er in biefstuk veel vitamine B12, B6 en B3. Deze zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en energievoorziening. Daarnaast bevat een biefstuk veel vitamine D en dat goed is voor sterke botten en tanden. Tot slot bevat een biefstuk veel zink. En dat is goed voor de bevordering van onze spiergroei. Dat is de reden dat veel sporters en body builders biefstuk eten. 

Kun je biefstuk rauw eten?

In tegenstelling tot kippenvlees of varkensvlees kun je biefstuk wel rauw eten. Het is dus niet erg als je biefstuk in een restaurant nog wat rood van binnen is. Er wordt echter wel aangeraden om het eten van rauw rood vlees te beperken. Dus niet te veel en niet te vaak. Daarnaast is het belangrijk dat het stuk biefstuk wel vers is. 

Bekijk naast calorieen biefstuk ook:
Calorieen kipfilet
Calorieen rookworst
Calorieen hamburger
Calorieen broodje shoarma