Hoeveel calorieen zitten er in een pepermunt?

Een pepermunt of pepermuntje is een snoepje dat voornamelijk bestaat uit suiker en pepermuntolie. Een pepermuntje heeft een sterke en frisse smaak en wordt dan ook veel gegeten om een frisse adem te krijgen. Zoals gezegd bestaat een pepermunt voor een groot gedeelte uit suiker waardoor een pepermunt ook best veel calorieen bevat. In één pepermunt zitten ongeveer 20 calorieen. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in pepermunt in vergelijking met ander snoep?

Een pepermuntje bevat eigenlijk net zoveel calorieen als elk ander snoep. Ook in bijvoorbeeld Engels drop zitten net zoveel calorieen. Een Engels dropje bevat namelijk ook 20 calorieen. Dit is vergelijkbaar met een suikerklontje waar ook 20 calorieen in zitten. Ook in Anta Flu, een ander adem verfrissend snoepje zitten 17 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in een suikervrij pepermuntje?

Tegenwoordig zijn er ook suikervrije pepermuntjes in de winkel te koop. Die bevatten een stuk minder calorieen. In een suikervrije pepermunt zitten namelijk maar 10 calorieen. Dit is ongeveer te vergelijken met een Mentos. De suikervrije pepermuntjes passen dus beter in een dieet dan een gewoon pepermuntje. 

Bekijk naast calorieen pepermunt ook:
Calorieen pepernoten
Calorieen raketje
Calorieen snicker
Calorieen stroopwafel