Hoeveel calorieen zitten er in paprika chips?

Paprika chips zijn gebakken aardappelschijfjes gemengd met paprika poeder. In totaal eten we in Nederland gemiddeld zo'n 35 kilo chips per persoon per jaar. Het grootste gedeelte daarvan is paprika chips. Naast dat paprika chips dus heel populair is, is het helaas niet echt gezond en zit vol met calorieen. In een portie / zakje paprika chips van 40 gram zitten namelijk maar liefst 210 calorieen. 

Zitten er in vergelijking met andere chips veel of weinig calorieen in paprika chips

Zoals gezegd is paprika chips waarschijnlijk de populairste chips-soort van Nederland. In principe maakt het qua calorieen niet zoveel uit welke chips je eet. Het aantal calorieen is namelijk nagenoeg gelijk. In een zakje naturel chips van 40 gram zitten namelijk 218 calorieen, in een zakje Doritos 200 calorieen en een portie Nibbits 190. 

Hoeveel calorieen zitten er in paprika light?

Naast de reguliere paprika chips is er ook een light variant op de markt. Je zou verwachten dat de light variant veel minder calorieen bevat, maar dat is helaas niet zo. In light paprika chips zitten namelijk maar 20 calorieen minder dan in de gewone variant (190). In light chips zitten minder vetten, maar meer eiwitten en die leveren ook calorieen. 

Bekijk naast calorieen paprika chips ook:
Calorieen bitterbal
Calorieen poffertjes
Calorieen eierkoek
Calorieen pepernoten