Hoeveel calorieën zitten er in een Nuts?

Een Nuts is een chocoladereep die bestaat uit een kruimige noga-substantie, bedekt met karamel en gevuld met hele hazelnoten omhuld met melkchocolade. Nuts wordt net als KitKat en Bros door het Zwitserse bedrijf Nestlé op de markt gebracht en is al vanaf 1950 in Nederland verkrijgbaar. Een nuts is heel lekker, maar zit helaas ook vol met calorieen. In één enkele nuts zitten maar liefst 264 calorieën.   

 

Hoeveel calorieën zitten er in een Nuts ten opzichte van andere chocoladerepen?

Als je een nuts gaat vergelijken met andere chocoladerepen dan valt het op zich nog mee met het aantal calorieen. In een Mars zitten bijvoorbeeld 267 calorieen, in een Twix 277 calorieen en in een Snicker ruim 300 calorieen. Van alle 'candybars' is de Nuts dus zeker niet de slechtste keuze als het aankomt op het aantal calorieen. Als je een Nuts echter gaat vergelijken met gezonde tussendoortjes zoals bijvoorbeeld een appel (67 calorieen) of een rijstwafel (30 calorieen) dan zitten er in de ongezonde Nuts toch wel heel veel calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in een Nuts mini?

Net als van veel andere chocoladerepen kun je ook van een nuts een mini variant kopen. Deze worden in een grote zak verkocht en worden vaak door kinderen uitgedeeld als traktatie. Een gewone Nuts weegt ongeveer 51 gram en een nuts mini ongeveer 20 gram. Het aantal calorieen in een nuts mini is ongeveer 100 calorieen. 

No Nuts no Glory

Bij veel mensen zal de Nuts reclamecampagne met de naam 'No Nuts no Glory' nog wel bekend zijn. De reclamecampagne die rond 2011 werd uitgezonden op TV kreeg veel bekendheid en won diverse reclameprijzen. Tegenwoordig maakt Nuts geen reclame meer op de televisie. 

Bekijk naast calorieen nuts ook:
Calorieen Twix
Calorieen Snicker
Calorieen Mars
Calorieen Bounty