Hoeveel calorieën zitten er in naturel chips?

Samen met paprika chips is naturel chips de meest populaire soort chips in Nederland. Helaas is naturel chips erg zout en bevat veel vet. Ook het aantal calorieen is erg hoog. In een zakje naturel chips van 40 gram zitten namelijk 218 calorieen. 

Zitten er meer calorieen in naturel chips of in paprika chips?

Als je naturel chips qua calorieën gaat vergelijken met paprika chips dan zien we dat er niet veel verschil is. Paprika chips bevat namelijk net iets minder calorieen dan naturel chips. Een zakje paprika chips (40 gram) bevat namelijk 210 calorieen. Dus een kleine 8 calorieën minder dan in naturel chips

Hoeveel calorieën zitten er in andere smaken chips?

Als je wilt afvallen dan is het beter om geen chips te eten. Nagenoeg alle smaken chips zitten vol met calorieen. Zo bevat een zakje (40 gram) Cheese Onion chips bijvoorbeeld ook 220 calorieen, een zakje Bolognese Chips 217 calorieen, een zakje Doritos (naturel) 200 calorieen en een portie Nibbits 190 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in oven gebakken naturel chips?

Naast de gewone naturel chips is er ook een ovengebakken variant op de markt. Deze naturel chips bevat volgens de fabrikant 50% minder vet dan de gewone naturel variant. Dit is ook terug te zien in het aantal calorieen. Een portie oven naturel chips bevat namelijk 175 calorieen. Dat is dus 43 calorieën minder dan de gewone naturel chips. 

Hoeveel calorieen zitten er in light naturel chips?

Naast de gewone en de ovengebakken naturel chips is er nog een light variant op de markt. Volgens de fabrikant bevat deze chips 33% minder vet dan de gewone naturel chips. In een portie light naturel chips zitten met 196 calorieen dan ook iets minder calorieën dan in gewone naturel chips. De beste keuze qua calorieen is dus de oven gebakken naturel chips. Met 175 calorieen bevat deze variant het laagste aantal calorieen. 

Bekijk naast calorieen naturel chips ook:
Calorieen zilvervliesrijst
Calorieen cupcake
Calorieen cola
Calorieen bruin bolletje