Hoeveel calorieën zitten er in mentos?

Mentos is een (Italiaans) snoepmerk dat bekend is geworden door het verkopen van pepermunt-achtige bolletjes. Mentos snoepjes werden oorspronkelijk vanaf 1948 gemaakt in Nederland. De mentos snoepjes worden verkocht in kenmerkende rolletjes en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Een mentos snoepje bevat ongeveer 10 calorieën per stuk. 

Bevat een mentos meer of minder calorieën dan pepermunt

Qua smaak is een mentos nog het meest te vergelijken met een pepermuntje. Het enige verschil is dat een pepermuntje meer suiker bevat dan een mentos. Daarom bevat een pepermuntje ook meer calorieen. Een pepermuntje bevat namelijk 20 calorieen. Dat is het dubbele aantal calorieen van een mentos. Een ander snoepje dat een frisse adem geeft is Anta Flu. Dit snoepje bevat 17 calorieen en dus ook behoorlijk meer dan een mentos. 

Is er een verschil in aantal calorieen per smaak mentos?

Er zijn diverse smaken mentos op de markt. De meest populaire smaken zijn Mentos Fruit, Mentos Mint en Mentos drop. Voor het aantal calorieen maakt het niet veel uit welke smaak je neemt. Alle smaken bevatten ongeveer 10 calorieen per stuk. De enige uitzondering is de smaak Mentos Choco & Caramel. Deze mentos is sinds kort op de markt. Deze smaak bevat 12 calorieen per stuk en dus net iets meer calorieën dan de reguliere mentos snoepjes. 

Is er ook suikervrije mentos?

De snoepjes van mentos zijn in Nederland niet in een suikervrije variant te krijgen. Wel is er kauwgom van Mentos in een suikervrije variant. Dit wil overigens niet zeggen dat er helemaal geen calorieën in zitten. De suikervrije kauwgom van mentos bevat toch nog zo'n 3 calorieen per stuk. 

Bekijk naast calorieën mentos ook:
Calorieen drop
Calorieen paaseitje
Calorieen raketje
Calorieen pepernoten