Hoeveel calorieen zitten er in een macaron?

Macarons zijn uit Frankrijk afkomstige kleine en luchtige koekjes met een zachte vulling. Macarons staan vooral bekend om hun leuke kleurtjes. Elke smaak heeft een eigen kleur. Ondanks dat macarons luchtig zijn, bevatten ze toch veel calorieen. In een macaron zitten namelijk gemiddeld zo'n 100 calorieen per stuk. 

Zitten er in een macaron veel of weinig calorieen ten opzichte van andere koekjes? 

Als je een macaron gaat vergelijken met andere koekjes dan bevat een macaron veel calorieen. In een Bastogne koekje zitten bijvoorbeeld maar 60 calorieen. Een macaron bevat net zoveel calorieen als een pennywafel (100 calorieen), maar een pennywafel is over het algemeen wel twee keer zo groot. En ook een lange vinger bevat maar 25 calorieen. Je kunt dus 4 lange vingers eten en dan krijg je net zoveel calorieen binnen als bij het eten van 1 macaron. 

Welke smaken macaron zijn er?

Macarons zijn er in ontzettend veel smaken. De meest populaire zijn Framboos, Chocolade, Pistache, Koffie, Aardbei, Citroen, Kokos en Mokka. Als je zelf macarons gaat maken dan kun je uiteraard zelf ook nog smaken verzinnen. De hoeveelheid calorieen verschilt per smaak overigens nauwelijks. 

Bekijk naast calorieen macaron ook:
Hoeveel calorieen cupcake
Hoeveel calorieen paaseitje
Hoeveel calorieen paprika chips
Hoeveel calorieen popcorn