Hoeveel calorieën zitten er in m&m?

M&M's zijn chocoladesnoepjes met een gekleurde buitenlaag met daarop de letter M. Al sinds de tweede wereldoorlog is m&m op de markt. M&M's worden geproduceerd door hetzelfde bedrijf als Mars. Er zijn wereldwijd talloze varianten van de m&m verkrijgbaar. In Nederland kun je op grote schaal echter slechts 3 varianten vinden. M&M pinda, M&M Choco en M&M Crispy. Het aantal calorieen verschilt per smaak. In het onderstaande overzicht zie je hoeveel calorieën er zitten in de smaken m&m:

M&M Pinda
Gele verpakking

Per 100 gram
512 calorieën 

M&M Crispy
Blauw verpakking 

Per 100 gram 
497 calorieën

M&M Choco
Bruine verpakking 

Per 100 gram 
480 calorieën 

Zoals je kunt zien zitten er in de smaak M&M pinda de meeste calorieën. Per 100 gram zitten er ongeveer 32 calorieën meer in de m&m's met pinda's dan in de m&m's choco variant. 

Zitten er in m&m's veel of weinig calorieën ten opzichte van ander snoep?

In de supermarkt of benzinestation kun je m&m zakjes in verschillende formaten kopen. De meest populaire is het gele zakje (met pinda) van 45 gram. In een geel zakje m&m's van 45 gram zitten 228 calorieen. Als we een geel zakje m&m's van 45 gram dan gaan vergelijken met andere 'snoeprepen' dan valt op dat het best wel mee valt met het aantal calorieen van m&m's. In een snicker zitten namelijk 300 calorieen, een Twix 280 calorieen en in een Bounty 267 calorieen. Een zakje M&M's bevat dus behoorlijk wat minder calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in één M&M?

In een geel zakje m&m's zitten ongeveer 20 m&m's. Een m&m met pinda weegt namelijk 2,25 gram. Als je dus 228 calorieën door 20 deelt dan weet je dat één enkele gele m&m ongeveer 11 calorieen bevat. Dus voor elke 10 m&m's die je opeet krijg je 110 calorieën binnen! Een m&m crispy bevat ongeveer 9 calorieen en 1 m&m choco bevat ongeveer 8 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in een m&m McFlurry?

Bij fastfoodketen McDonalds kun je tegenwoordig ook de zogenaamde McFlurry M&M's krijgen. Dit is een bakje met softijs gemixt met stukjes gele M&M's. De McFlurry is behoorlijk calorierijk. In een McFlurry M&M zitten namelijk 390 calorieen. 

Bekijk naast aantal calorieen m&m ook:
Calorieen sultana
Calorieen perenijsje
Calorieen mentos
Calorieen cup a soup