Hoeveel calorieën zitten er  in een Lion?

Een Lion is een chocoladereep gemaakt van wafel, karamel en gepofte rijst, in een laagje melkchocolade. De Lion werd voor het eerst op de markt gebracht door fabrikant Nestle. Een lion  werd in 1930 bedacht en op de markt gebracht. In Nederland wordt Lion een stuk minder verkocht dan bijvoorbeeld Snicker of Mars. Net als in alle andere snoeprepen zitten er ook in een Lion veel calorieen. In een Lion reep van 42 gram zitten maar liefst 203 calorieën.  

Hoeveel calorieen zitten er in een lion ten opzichte van andere chocoladerepen?

Een lion is in verhouding met andere chocoladerepen een behoorlijk stuk lichter. Een Lion weegt maar 42 gram, terwijl een snicker bijvoorbeeld 57 gram weegt. Hierdoor bevat een lion In vergelijking met andere chocoladerepen niet zoveel calorieen. In een Snicker zitten bijvoorbeeld 300 calorieen en in een Twix 280 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in een lion mini?

Ook de zakken met Lion mini zijn erg populair bij kinderen. Een gewone Lion weegt zoals gezegd 42 gram. Een Lion mini weegt ongeveer 20 gram en bevat dus ook maar de helft van het aantal calorieen. Volgens de site van Nestle bevat een Lion mini in totaal 85 calorieen.   

Hoeveel calorieen zitten er in een Lion white?

Naast de gewone Lion kun je in andere landen ook een Lion white kopen. Bij deze variant van de Lion is de melkchocolade vervangen door witte chocolade. Een Lion white bevat 205 calorieen en dus eigenlijk net zoveel als de gewone melkchocolade variant. 


Bekijk naast calorieen Lion ook:
Calorieen Mars
Calorieen Nuts
Calorieen Bounty
Calorieen Raketje