Hoeveel calorieen zitten er in een Kitkat

Een Kitkat is een snoepreep bestaande uit een wafel met een laagje melkchocolade. Een normale Kitkat bestaat 4 langwerpige wafeltjes die makkelijk in afzonderlijke stukjes zijn te breken. De Kitkat is in Nederland een veel gegeten tussendoortje. Een kitkat bevat echter veel calorieën. In een Kitkat zitten namelijk 210 calorieën per stuk. 

Hoeveel calorieen zitten er in Kitkat in vergelijking met andere chocoladerepen?

Als je een Kitkat gaat vergelijken met andere chocoladerepen (candybars) dan valt het in principe nog mee met het aantal calorieën. In een Snickers zitten bijvoorbeeld 300 calorieën en in een Twix 280. Als je dus toch wilt snoepen maar niet teveel calorieën wilt eten dan is een Kitkat niet de slechtste keuze. 

Hoeveel calorieën zitten er in een Kitkat Chunky?

In 1999 werd door fabrikant Nestlé de Kitkat Chunky op de markt gebracht. In tegenstelling tot de gewone Kitkat bestaat een Kitkat Chunky uit 1 grote reep in plaats van uit 4 kleine reepjes chocolade. Doordat mensen steeds bewuster willen eten (en snoepen) is er een aantal jaren geleden besloten om de Kitkat Chunky kleiner te maken. Het gewicht nam met 19% af (van 48 tot 40 gram). Dit heeft er voor gezorgd dat een Kitkat Chunky tegenwoordig 207 calorieën bevat. Terwijl dat eerder 247 calorieën was. 

Hoeveel calorieën bevat een Kitkat mini?

Net als van alle andere snoeprepen is er ook een mini variant van de Kitkat. Deze mini Kitkat's zijn vooral heel populair als tussendoortje bij kinderen. Een Kitkat mini bevat 86 calorieën per stuk. 

Bekijk naast calorieen Kitkat ook:
Calorieen broodje shoarma
Calorieen frikandel
Calorieen pepermunt
Calorieen zilvervliesrijst