Hoeveel calorieën zitten er in een Kinder surprise ei

Een Kinder surpise ei (of verrassingsei) is een hol ei gemaakt van melkchocolade. Kinder surprise eieren zijn erg populair bij kinderen omdat er in de holle eieren een klein stukje speelgoed zit dat kinderen zelf in elkaar kunnen zetten. Het Kindersurprise ei werd in 1974 op de markt gebracht door de Italiaanse snoepfabrikant Ferrero. Naast het speelgoed zijn kinderen ook dol op de melkchocolade. Een kinder surprise ei weegt ongeveer 20 gram en bevat ongeveer 95 calorieën per stuk. 

Bevat een Kinder surprise ei veel calorieën ten opzichte van ander snoep?

Kinder surprise eieren bevatten behoorlijk wat calorieën. Maar als je het gaat vergelijken met ander snoep of tussendoortjes dan lijkt het toch wel erg mee te vallen. Een pakje Sultana's (3 stuks) bevat bijvoorbeeld in totaal 171 calorieën. Dat is bijna 80 calorieen meer dan in een kinder surprise. En ook in een Snelle Jelle ontbijtkoek (140 calorieen) zitten meer calorieën. Zelfs een banaan (107 calorieen) bevat meer calorieën dan een kinder surprise ei. 

Kindersurprise speelgoed verzamelen

Veel experts denken dat de enorme verkoop van kindersurprise eieren vooral komt door het stukje speelgoed dat in de eieren is verstopt. Door de jaren heen zijn er meer dan 15.000 verschillende cadeautjes in de eieren verschenen. Het speelgoed dat in de eieren zit verstopt wordt dan ook over de hele wereld verzameld. De schatting is dat er meer dan 1 miljoen mensen speelgoed uit de kinder surprises verzamelen. In het Guinness book of records staat een vermelding van een persoon die meer dan 8.200 verschillende kindersurprise stukjes speelgoed heeft verzameld. Er zijn verzamelaars die zelfs een paar duizend euro betalen voor hele zeldzame kindersurprise cadeautjes. Ook op youtube kun je talloze filmpjes vinden van mensen die de chocolade eieren voor de camera openmaken. 

Kinder surprise eieren verboden in Amerika

Ondanks dat er per jaar meer dan 100 miljoen Kinder surprise eieren worden verkocht zijn ze verboden in Amerika! De Amerikaanse wet geeft namelijk aan dat er geen oneetbare objecten in eten mag worden gestopt. De reden daarvoor is dat er in het verleden kinderen zijn gestikt in objecten die in chips of chocolade eieren waren verstopt. Jaarlijks worden aan de grenzen van Amerika tienduizenden kinder surprise eieren in beslag genomen en vernietigd. 

Bekijk naast calorieen kindersurprise ei ook:
Calorieen soepstengel
Calorieen cupcake
Calorieen paaseitje
Calorieen raketje