Hoeveel calorieën honingdrop per stuk?

Een honingdropje is een hard zoet dropje met honingsmaak. De meeste honingdropjes die op de markt zijn hebben de vorm van een bijenkorf. Veel mensen nemen honingdropjes als ze last van de keel hebben. Een honingdropje bestaat net als alle andere dropjes voor het grootste gedeelte uit suiker en bevat daardoor behoorlijk wat calorieën. In een honingdropje zitten namelijk 15 calorieën per stuk. Dat is dezelfde hoeveelheid calorieën als in een suikerklontje. 

Zitten er in honingdrop veel of weinig calorieën ten opzichte van ander snoep?

Als je een honingdropje gaat vergelijken met snoepjes van ongeveer hetzelfde formaat dan lijkt het met het aantal calorieën mee te vallen. In een pepermuntje zitten bijvoorbeeld 20 calorieen en in een Paaseitje zelfs zo'n 43 calorieen per stuk. Veel mensen kunnen het echter niet bij 1 honingdropje laten. Zeker als je last van je keel hebt dan eet je zonder dat je het echt doorhebt op een dag zo 8 tot 10 honingdropjes. Bij elkaar is dat toch al gauw 150 calorieën. En dat is ongeveer net zoveel als een heel pakje sultana's

Is honingdrop echt goed voor je keel?

Volgens de keelpijnrichtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap helpt honingdrop niet tegen keelpijn. Wel kan het zuigen op een honingdropje een verlichtende werking hebben. Maar daarbij gaat het meer om het zuigen en niet zozeer om het honingdropje. Op een ander dropje of snoepje (Anta flu) zuigen werkt net zo goed. 

Zit er echt honing in honingdrop?

Mensen die honingdrop kopen omdat ze denken dat er honing in zit komen bedrogen uit. In de meest honingdrop zit geen of heel weinig echt honing. In een honingdropje van het merk Venco zit bijvoorbeeld maar 0,3% honing. Er zit 150 keer meer suiker in dan honing. Dit is erg jammer omdat van honing is bewezen dat het wel een helende werking kan hebben op een zere keel. Het is daarom ook beter om bij keelpijn een kopje thee met honing te nemen. 

Bekijk naast calorieën honingdrop ook:
Calorieen soepstengel
Calorieen cupcake
Calorieen pepernoten
Calorieen raketje