Hoeveel calorieën zitten er in drop?

Drop is zwartgekleurd snoep dat wordt gemaakt van zoethout en vooral in Nederland erg populair is. Uit onderzoek van TNO blijkt dat maar liefst 15% van de Nederlanders elke 48 uur wel een dropje eet. Drop bevat echter helaas ook heel veel calorieën. Een dropje bevat namelijk zo'n 15 calorieën per stuk. Dat is ongeveer net zoveel calorieen als een suikerklontje

Bevat drop meer of minder calorieën dan ander snoep?

Zoals gezegd bevat drop heel veel calorieen. Ook als je het gaat vergelijken met andere snoepjes dan zie je dat drop geen goede keuze is als je wilt afvallen. In een pepernoot zit bijvoorbeeld maar 6 calorieen per stuk. 

Bevat zout drop minder calorieen dan zoet drop?

Er zijn grof gezegd twee smaken drop te onderscheiden; zoet en zout. De zoete variant is in Nederland een stuk populairder. Ongeveer 80% van al het verkochte drop is dan ook zoet. De zoute variant bevat echter net iets minder calorieën. Een zout dropje bevat ongeveer 12 calorieën per stuk. In zoet drop zit overigens net zoveel zout als in zoute dropjes. Maar doordat zoete dropjes meer suiker bevatten proef je het zout bijna niet. 

Kan jij het bij 1 dropje laten?

Naast dat er veel calorieen in drop zitten, is het algemeen bekend dat veel mensen het niet bij 1 dropje per keer kunnen laten. Drop is zogenaamd 'dooreet' snoep. Als je er 1 neemt dan volgen nummer 2 en 3 daar heel snel achteraan. Voor mensen die willen afvallen is het dan ook beter om niet aan drop te beginnen. Zonder dat je het echt doorhebt eet je makkelijk 5 dropjes achterelkaar op. En dat is toch al gauw 75 calorieën en bijvoorbeeld net zoveel als in een glas cola

Is drop ongezond?

Naast dat drop veel calorieen bevat heeft drop er nog een aantal eigenschappen die niet echt gezond zijn. Uit een RIVM-rapport blijkt dat bijvoorbeeld dat teveel drop kan resulteren in het vasthouden van vocht en een te hoge bloeddruk. Als je het bij 1 of 2 dropjes per dag kunt houden dan is dit geen probleem, maar een hele zak in 1 keer leegeten is niet raadzaam. 

Bekijk naast calorieën drop ook:
Calorieën biefstuk
Calorieën Bros
Calorieën cupje koffiemelk
Calorieën wodka