Hoeveel calorieën zitten er in Doritos chips?

Doritos is een Amerikaans chips merk dat sinds 1966 op de markt is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld paprika chips of naturel chips worden Doritos niet gemaakt van aardappelen maar van mais. Omdat mais weinig calorieen bevat is ook het aantal calorieën in Doritos vrij laag. Afhankelijk van de smaak zitten er in Doritos zo'n 200 calorieën per portie (zakje van 40 gram). 

Hoeveel calorieën zitten er in Doritos ten opzichte van andere chips?

Als we Doritos chips gaan vergelijken met naturel of paprika chips dan zien we dat er in Doritos chips een stuk minder calorieen zitten. In een portie / zakje paprika chips zitten namelijk 210 calorieën en in zakje naturel chips zelfs 218 calorieen. In een klein zakje naturel chips zitten dus bijna 20 calorieën (10%) meer dan in een zakje Doritos chips. In een grote zak van 200 gram scheelt het zelfs bijna 100 calorieën. Als je dus niet teveel calorieen wilt binnenkrijgen en toch een wat chips wilt eten dan zijn Doritos een goede keuze. 

Hoeveel calorieën zitten er in de verschillende smaken Doritos?

Doritos zijn er in heel veel smaken. Het aantal calorieen is per smaak een beetje verschillend. Hieronder een overzicht van de meest populaire smaken en het aantal calorieen dat daar bij hoort. Onderstaande overzicht is per 100 gram (dat is ongeveer een halve zak). 

Smaak Gewicht Aantal calorieën
Naturel Doritos 100 gram 497 calorieen
Pure paprika Doritos 100 gram 501 calorieen
Sweet Chili pepper 100 gram 504 calorieen
Cool American Doritos 100 gram 506 calorieen
Nacho Chees Doritos 100 gram 508 calorieen

Zoals je ziet verschilt het aantal calorieën per smaak niet veel. In de smaak naturel zitten de minste calorieën (497) en in de smaak Nacho Cheese de meeste calorieen (508). 

Calorieen dipsausje

Doritos worden vaak met een dipsausje gegeten. En helaas ook in deze sausjes zitten veel calorieen. Een portie milde salsa dipsaus bevat al gauw 50 calorieen. Als je dus een portie doritos neemt met een dipsausje kom je al gauw aan de 250 calorieen. Dat is net zoveel calorieen als in 3 glazen cola! 

Bekijk naast calorieen Doritos chips ook:
Calorieen macaron
Calorieen McDonalds
Calorieen biefstuk
Calorieen karnemelk