Hoeveel calorieën zitten er precies in een Chupa Chups lolly

Chupa Chups lolly's zijn waarschijnlijk de beroemdste lolly's ter wereld. Het lollymerk werd in 1958 opgericht door de Spaanse zakenman Enric Bernat. De naam Chupa Chups is afgeleid van het Spaanse woord Chupar dat zuigen betekent. De lolly's worden overal ter wereld verkocht. Vooral in de jaren 80 en 90 kreeg het merk veel bekendheid toen mensen die wilden stoppen met roken in plaats van sigaretten de Chupa Chups lolly's gingen eten. Een goed voorbeeld daarvan was voetballer Johan Cruijff. Hoewel een lolly een goed alternatief is voor een sigaret is een lolly ook niet echt gezond. In een Chupa Chups lolly zitten namelijk behoorlijk veel calorieën. Afhankelijk van de smaak zitten er in één Chupa Chups lolly zo'n 46 calorieën. Dat komt neer op ongeveer 3 suikerklontjes. 

 

Aantal calorieen per smaak Chupa Chups

Er zijn behoorlijk veel verschillende smaken Chupa Chups lolly's op de markt. In totaal zijn er namelijk meer dan 50 smaken. Ze bevatten niet allemaal evenveel calorieën. Zo bevat een Chupa Chups lolly met cola smaak bijvoorbeeld 60 calorieën. De populaire fruitsmaken zoals aardbeien en kersen lolly's bevatten daarentegen slechts 32 calorieën. 

Calorieen suikervrije Chupa Chups

Sinds een aantal jaren zijn er ook suikervrije Chupa Chups lolly's op de markt. Helaas bevatten deze lolly's ook nog altijd behoorlijk wat calorieën. De suikervrije varianten van Chupa Chups bevatten namelijk toch nog ongeveer 25 calorieën. Dat is nog altijd zo'n anderhalf suikerklontje. 

Is een lolly gezond?

Een lolly is op zich niet zo heel ongezond als je ze af en toe eet. Een lolly bevat weliswaar behoorlijk wat calorieën, maar het voordeel is dat je met 1 lolly lang doet en vaak maar 1 tegelijk eet. Een dropje bevat met 16 calorieën dan wel minder calorieën, maar de meeste mensen kunnen het vaak niet bij 1 dropje houden. Tandartsen zijn vaak wel wat minder blij met lolly's. Gaatjes kun je namelijk voorkomen door de suikers in snoepjes niet te lang in je mond te houden. Een snoepje snel opeten is dus beter voor je tanden. Omdat je een lolly heel lang in je mond hebt is dat dus heel slecht voor je tanden. 

Opvallend

Wat veel mensen niet weten is dat het logo van Chupa Chups in 1969 is ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Salvador Dali. 

Bekijk naast calorieën Chupa Chups lolly ook:
Calorieen mentos
Calorieen paaseitje
Calorieen Chokotoff
Calorieen pepernoten