Hoeveel calorieën zitten er in een Chokotoff

Een Chokotoff is een toffee en oorspronkelijk omhuld met pure chocolade. Chokotoff werd in 1934 geintroduceerd door het Belgische merk Côte d'Or en sindsdien zijn er vele honderden miljoenen chokotoffs verkocht. Een originele Chokotoff is voor vele mensen onweerstaanbaar. Helaas zitten er in een chokotoff wel veel calorieën. In een Chokotoff zitten namelijk zo'n 45 calorieen per stuk.

Zitten er in een chokotoff veel of weinig calorieën ten opzichte van andere chocolade?

Als je een chokotoff gaat vergelijken met andere lekkernijen gemaakt van chocolade dan zie je dat in chokotoff eigenlijk net zoveel calorieën zitten als in andere chocolade. Zo zitten er bijvoorbeeld in een paaseitje (melk) ook 45 calorieen en dat is dus net zoveel als in een Chokotoff. En ook in een Mars mini van 20 gram (2 keer zo zwaar als een Chokotoff) zitten 80 calorieen. Naar verhouding is dat dus ongeveer net zoveel als in een chokotoff. 

Hoeveel calorieën zitten er in Chokotoff melk?

Zoals gezegd is chokotoff oorspronkelijk op de markt gekomen als een toffee gemaakt van pure chocolade. Er is sinds kort echter ook een variant op de markt gemaakt van melkchocolade. Ook deze variant bevat 45 calorieen per stuk. 

Is pure chocolade beter dan melk chocolade?

Er zijn mensen die beweren dat pure chocolade beter is dan melkchocolade. Maar is dat ook zo? Als je kijkt naar het aantal calorieen of suiker dan maakt het niet veel verschil of je pure of melkchocolade eet. Je ziet bijvoorbeeld ook bij de Chokotoff dat de melk variant net zoveel calorieen bevat als de pure variant. Als we echter kijken naar het cacaogehalte dan is er wel degelijk een verschil. Pure chocolade bevat namelijk meer cacaopoeder dan melkchocolade. En in cacao zit een antioxidant dat gezond is voor ons lichaam. Dus hoe meer cacao hoe beter. Vandaar dat mensen aangeven dat pure chocolade gezonder is dan melkchocolade. Overigens bevat witte chocolade helemaal geen cacaopoeder.

Bekijk naast calorieën Chokotoff ook:
Calorieen M&M
Calorieen Sultana
Calorieen Macaron
Calorieen Chips