Hoeveel calorieen zitten er in een chocozoen

Een chocozoen bestaat uit gezoet eiwitschuim op een wafeltje dat is afgedekt met een dun laagje chocolade. De Chocozoen stond vroeger vooral bekend onder de naam negerzoen. Ook worden de chocozoenen wel zoen, buys zoenen, schuimzoen, Negerinnentet of choco-kiss genoemd. Chocozoenen worden al sinds 1920 in Nederland verkocht. In 2003 werden meer dan 100 miljoen chocozoenen geconsumeerd. Uiteraard zitten in een chozoen ook behoorlijk wat calorieën. In een chocozoen zitten namelijk zo'n 70 calorieën per stuk. 

 

Zitten er in een chocozoen veel of weinig calorieen ten opzichte van vergelijkbare producten?

Op het eerst oog zou je zeggen dat er in een chocozoen veel calorieën zitten. Maar als je een chocozoen gaat vergelijken met andere koekjes of tussendoortjes dan blijkt dat er in een chocozoen juist een stuk minder calorieen zitten. In een plak cake zitten bijvoorbeeld wel 130 calorieën. Dat is bijna 2 keer zoveel calorieën als in een chocozoen. Ook in een stroopwafel zitten 130 calorieën. In een gevulde koek zitten zelfs 260 calorieen. 

Chocozoen varianten

De originele chocozoen is bedekt met een laag pure chocolade. Er zijn echter ook varianten op de markt waarbij er gebruik wordt gemaakt van melkchocolade of witte chocolade. Daarnaast zijn er luxe chocozoenen op de markt waarbij het eiwitschuim een smaakje krijgt zoals een kokossmaak of aardbeiensmaak. Tijdens Koningsdag zijn er chocozoenen te koop die zijn versiert met oranje hagelslag. Alle varianten bevatten tussen de 70 en 80 calorieën per stuk. 

Bekijk naast aantal calorieën chocozoenen ook:
Calorieen eierkoek
Calorieen jodekoek
Calorieen rijstwafel
Calorieen pannenkoek