Hoeveel calorieën zitten er in een Bros?

Een Bros is een luchtige chocoladereep zonder vulling. Omdat een Bros weinig gewicht heeft en geen vulling denken veel mensen dat een Bros minder calorieën bevat dan andere chocoladerepen zoals bijvoorbeeld een Bounty of een Snicker. Dat valt echter tegen. Een Bros bevat namelijk 130 calorieën per stuk. 

Zitten er in een Bros veel of weinig calorieën ten opzichte van andere chocoladerepen?

Als je een Bros gaat vergelijken met andere chocoladerepen dan lijkt het op het eerste oog inderdaad behoorlijk mee te vallen met het aantal calorieen in een Bros. In een Mars zitten bijvoorbeeld 267 calorieen en in een Twix zelfs 277 calorieen. Veel meer dan in een Bros dus. Maar als we dan gaan kijken naar het gewicht van een Bros ten opzichte van de andere chocoladerepen dan valt meteen op dat een Bros ook veel minder zwaar is. Een Bros weegt maar 24 gram terwijl een Mars meer dan 2x zo zwaar is (51 gram). Per gram bevat een Bros dus veel meer calorieen dan een Mars. Zo bevat 100 gram mars ongeveer 460 calorieen en 100 gram Bros bevat maar liefst 520 calorieen! 

Hoeveel calorieen bevat een Bros mini?

Een Bros mini is als tussendoortje erg populair bij kinderen. Een Bros mini weegt slechts 9 gram en bevat ongeveer 50 calorieen. Dat is een stuk minder dan in andere mini chocoladerepen. Zo bevat een Snickers Mini bijvoorbeeld 100 calorieen en een Mars mini 80 calorieen. Maar ook hier geldt dat een Bros mini een stuk minder zwaar is dan de andere varianten. 

Bekijk naast calorieen Bros ook:
Calorieen Nuts
Calorieen Kitkat
Calorieen Lion
Calorieen cupcake