In welke snacks uit van de snackbar zitten de minste calorieën?

Iedereen weet dat als snacks uit de frituur niet echt gezond zijn. Deze snacks zitten namelijk vol met vet en bevatten veel calorieën. Toch zijn erg lekker en zijn ze af en toe moeilijk te weerstaan. Mensen die dan niet teveel willen aankomen of op calorieën willen letten doen er dan goed aan om te kiezen voor de snacks met de minste calorieën. Er is namelijk nogal veel verschil in het aantal calorieën per snack. Speciaal voor de mensen die daar op willen letten hebben we een top 5 gemaakt met snacks met het minste aantal calorieen. Bekijk het onderstaande overzicht en je weet welke snack je de volgende keer moet nemen: 

Top 5 snacks met minste calorieën:

  Snack Calorieën per stuk
1. Kaassoufflé 145 calorieen
2. Kroket 150 calorieen
3. Nasischijf 150 calorieen
4. Bamischijf 160 calorieen
5. Frikandel 165 calorieen

Zoals je kunt zien bevat een kaassoufflé van alle snacks die je bij een snackbar kunt krijgen het minste aantal calorieën. Ook andere vegetarische snacks als de nasischijf (150 calorieën) en bamischijf (160 calorieën) bevatten relatief weinig calorieën. Van de snacks met vlees bevatten de kroket (150 calorieën per stuk) en de frikandel (165 calorieën) relatief weinig calorieën. 

Snacks met de meeste calorieën

Hierboven hebben we dus een overzicht gemaakt van de snacks met de minste calorieën. Er zijn echter ook snacks die veel meer calorieën bevatten. Bekijk hier de lijst met snacks die de meeste calorieën bevatten. De nummer 1 in deze lijst bevat bijna 500 calorieën! 

Snackbar bezoek

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Foodinc. uit 2012 komen een aantal leuke snackbar cijfers naar voren. Wist je bijvoorbeeld dat er elke dag gemiddeld in Nederland zo'n 300.000 mensen een snackbar / cafetaria bezoeken? Verder blijkt dat patat en de frikandel het meest worden besteld. Ook opvallend is de besteding per regio. Zo wordt er in het westen gemiddeld bijna 7 euro per bestelling uitgegeven. In het noorden wordt echter ruim 8 euro per bestelling uitgegeven. Mensen in het noorden van Nederland zijn dus grotere eters dan in het westen. Daarentegen ligt het gemiddeld aantal bezoekers per snackbar in het westen wel een stuk hoger. 

Zijn snacks echt zo ongezond?

Zoals gezegd weet bijna iedereen dat snacks niet heel gezond zijn. Snacks bevatten namelijk geen vitamines of gezonde ingrediënten die ons helpen om gezond te blijven. Snacks bevatten wel veel vet en zijn slecht voor je onder je hart en gewicht. Toch geven experts aan dat als je voor de rest goed en gevarieerd eet het niet veel kwaad kan om af en toe eens een keer te zondigen en een lekkere snack eet. Doe dit echter niet vaker dan 1 keer per week. 

Bekijk naast snacks met minste calorieën ook:
Calorieen brood
Calorieen fruit
Calorieen groente
Calorieen vlees
Calorieen drinken
Calorieen snoep