Hoeveel calorieen zitten er in vissticks

Een visstick is een krokante staafvormige snack van paneermeel die gevuld is met vis. Meestal bestaat de vulling uit vis van kabeljauw of koolvis. Vissticks zijn vooral onder kinderen erg populair. Vissticks zijn ongeveer sinds 1955 op de markt. Een visstick weegt ongeveer 25 gram en bevat gemiddeld tussen de 70 en 75 calorieen. 

Bevatten vissticks veel of weinig calorieen tov andere snacks?

Net als veel snacks die je bij een snackbar haalt worden vissticks vaak in de frituur of in de over klaargemaakt. Ten opzichte van snacks die je haalt bij de snackbar zitten er in een visstick maar weinig calorieen. Zo zitten er in twee vissticks ongeveer net zoveel calorieen als in een kroket (150 calorieen). In een frikandel zitten 165 calorieen en dus al gauw meer dan 20 calorieen dan in twee vissticks. 

Maakt het uit of je de vissticks in de oven of frituur klaarmaakt?

Als je vissticks in de frituur bereidt dan nemen de vissticks meer vet op dan wanneer je ze in de over bereidt. Vissticks uit de frituur zullen dan ook meer calorieen bevatten dan vissticks uit de oven. Een visstick uit de frituur bevat gemiddeld ongeveer 20 calorieen meer dan een visstick die uit de oven komt. 

Zijn vissticks gezond?

Over het algemeen is vis gezonder dan vlees. Maar veel mensen en met name kinderen lusten vaak geen vis. Voor die mensen zijn vissticks vaak een uitkomst. Door het laagje paneermeel lijkt een visstick meer op een snack dan op vis. Door de bereidingswijze en de dikke laag paneermeel bevatten vissticks echter wel veel meer vet en calorieen dan een gewoon stukje vis. Maar zoals gezegd zijn vissticks gezonder dan een frikandel of een kroket. 

Bekijk naast calorieen vissticks ook:
Calorieen kaassoufle
Calorieen patat
Calorieen mexicano
Calorieen bitterbal