Hoeveel calorieën zitten er in een pikanto?

Een pikanto (of gehaktstaaf) is een pittig gekruid snackbar gerecht dat ook door Mora in de supermarkt wordt verkocht. De pikanto lijkt van de buitenkant op een frikandel maar dan een stuk dikker en korter. Een pikanto bevat net als alle gefrituurde snacks veel calorieën. Een pikanto zonder saus bevat 280 calorieën per stuk. 

Zitten er in een pikanto veel of weinig calorieen ten opzichte van andere snacks?

Als je een pikanto met andere snacks uit de snackbar gaat vergelijken dan zitten er in een pikanto naar verhouding heel veel calorieen. In een frikandel zitten bijvoorbeeld maar 165 calorieen per stuk, in een kroket maar 150 calorieen en in een kaassouffle zelfs maar 145 calorieen. Samen met de mexicano bevat een pikanto dan ook de meeste calorieen. 

Hoeveel calorieën zitten er in een pikanto met saus?

Een pikanto wordt vaak met mayonaise, curry of speciaal saus gegeten. Deze sausjes bevatten ook veel calorieen. Hieronder zie je hoeveel calorieen er bij de pikanto komen als je ze met een sausje eet:

  1. Pikanto + curry = 305 calorieen
  2. Pikanto + speciaal = 340 calorieen
  3. Pikanto + mayonaise = 430 calorieen

Een enkele pikanto met mayonaise bevat dus in totaal 430 calorieen. Dat is bijna net zoveel als 5 glazen cola

Wat voor vlees zit er in een pikanto?

Net als in een frikandel wordt een pikanto gemaakt van restvlees. Dit is het laatste vlees dat aan het karkas van een dier overblijft tijdens de slacht. Het meest gebruikte vlees voor een pikanto is varkensvlees of kippenvlees. Maar ook rundervlees en paardenvlees wordt regelmatig in een pikanto verwerkt.  

Bekijk naast calorieen pikanto:
Calorieen drop
Calorieen whisky
Calorieen thee
Calorieen mango