Hoeveel calorieën zitten er precies in een Mexicano?

Een mexicano is een pittige vleessnack die bestaat uit gekruid en gemalen vlees. De mexicano is in 1984 op de markt gekomen en tegenwoordig na de frikandel en kroket waarschijnlijk de populairste snack in Nederland. In een Mexicano zitten echter heel veel calorieen. In een Mexicano zitten namelijk maar liefst gemiddeld 335 calorieen. 

Is dit veel ten opzichte van andere gefrituurde snacks?

De Mexicano is vrij groot en en bevat daarom ook veel meer calorieen dan andere snacks die je in de snackbar kan krijgen. In een kipcorn zitten bijvoorbeeld maar 200 calorieen, in een frikandel (zonder saus) 165 calorieen en in een kroket slechts 150 calorieen. Als je dus niet teveel wilt aankomen en toch wil snacken dan is een Mexicano zeker niet de beste keuze. 

Hoeveel calorieën zitten er in een Mexicano met een sausje?

De Mexicano wordt het vaakst gegeten met pindasaus/satesaus. Een eetlepel satesaus bevat toch ook al snel 70 calorieen. Als je dus een Mexicano met pindasaus eet, dan krijg je in totaal meer dan 400 calorieen binnen. Dat is best veel voor een snack. Dat is namelijk net zoveel als 3 krentebollen! 

Wat voor vlees zit er in een Mexicano?

Waarschijnlijk zullen veel mensen het niet weten, maar het grootste gedeelte van de Mexicano bestaat uit paardenvlees. Tevens zit er ook in afnemende hoeveelheden varkensvlees, rundvlees en kip in een Mexicano. De kenmerkende pittige smaak komt vooral van de toegevoegde smaakversterkers. 

Bekijk naast calorieën Mexicano ook:
Calorieën bamischijf
Calorieen bitterbal
Calorieen kaassoufle
Calorieen oliebol