Hoeveel calorieën zitten er in een kipcorn?

Een kipcorn is een langwerpige gefrituurde snack bestaande uit een krokante korst gemaakt van maispaneermeel en een vulling van kip en/of kalkoen. De kipcorn is in eigenlijk alle snackbars te krijgen en staat op plek nummer 7 in de top 10 van meest gegeten snacks in Nederland. Net als alle andere gefrituurde snacks bevat ook een kipcorn veel calorieën. In een kipcorn zitten ongeveer 200 calorieen per stuk. 

Zitten er in een kipcorn veel of weinig calorieën ten opzichte van andere snacks?

Veel mensen kiezen in een snackbar bewust voor een kipcorn omdat ze denken dat een kipcorn niet zoveel calorieen bevat. Maar is dat ook zo? Als we namelijk kijken naar andere snacks dan blijkt dat er in een kipcorn eigenlijk best veel calorieën zitten. In een frikandel zitten bijvoorbeeld maar 165 calorieen per stuk en in kroket zelfs maar 150 calorieen. Als je dus toch wilt snacken, maar niet teveel wilt aankomen dan is een kipcorn niet perse de beste keuze. 

Hoeveel calorieën zitten er in een kipcorn met een sausje?

Een kipcorn wordt het meest gegeten met een mayonaise of curry. Een eetlepel mayonaise bevat ongeveer 150 calorieen. Als je dus een kipcorn met mayonaise eet, dan nuttig je een maaltijd met in totaal 350 calorieen. Een eetlepel curry bevat echter maar 25 calorieen. Een kipcorn met curry bevat in totaal dus maar 225 calorieen. Dat scheelt dus al gauw 125 calorieën met een portie mayonaise.  

Bekijk naast calorieën kipcorn ook:
Calorieën bamischijf
Calorieen bitterbal
Calorieen kaassoufle
Calorieen kipnuggets