Hoeveel calorieen zitten er in een kaassoufle?

Een kaassoufle is een gefrituurde snack. Een kaassoufle bestaat uit een stuk kaas met daaromheen bladerdeeg en paneermeel. Een kaassoufflé is het vegetarische alternatief voor een kroket of frikandel. Een kaassoufle is een echte Nederlandse snack. In het buitenland kennen ze geen kaassoufle. Een kaassoufle bevat net als alle andere gefrituurde snacks veel calorieën. In 1 enkele kaassoufle zitten namelijk gemiddeld 140 tot 145 calorieën. 

Is dit veel ten opzichte van andere gefrituurde snacks?

Als je het vergelijkt met andere gefrituurde snacks dan zitten er in een kaassoufle in verhouding best weinig calorieen. In een frikandel zitten bijvoorbeeld 165 calorieen en in een kroket iets meer dan 150. In een pikanto zitten zelfs 280 calorieen per stuk! 

Hoeveel calorieen zitten er in een ham / kaassoufle?

Naast een gewone kaassoufle bestaat er ook een ham kaassoufle. Naast de kaas bestaat de soufle dan ook nog uit een plak ham. Deze ham zorgt er voor dat een de soufle wel meer calorieen gaat bevatten. Een ham kaassoufle bevat namelijk 190 calorieen. Dat is zo'n 40 calorieen meer dan een gewone kaassoufle 

Zorgt saus bij de kaassoufle voor extra calorieen?

Veel mensen eten een kaassoufle met mayonaise. Een portie mayonaise is niet goed als je wilt afvallen. Een bakje mayonaise van 15 gram bevat namelijk 42 calorieen, Dus een kaassoufle met mayonaise bevat ruim 180 calorieen. 

Bekijk naast calorieen kaassoufle ook

Calorieen frikandel
Calorieen kroket
Calorieen bitterbal
Calorieen bamischijf