Hoeveel calorieën zitten er precies in een bitterbal?

Het is heel Nederlands en een hele populaire snack tijdens een borrel: de bitterbal. Een bitterbal is een gefrituurd klein rond vleesragoutballetje. Een bitterbal is een kleine versie van de kroket. Een bitterbal weegt ongeveer 25 tot 30 gram. Omdat een bitterbal, net als een kroket, gemaakt is van een dikke ragout bevat de bitterbal veel calorieën. In een bitterbal zitten gemiddeld 50 calorieën. 

 

Bevat een bitterbal veel of weinig calorieen ten opzichte van andere snacks?

Zoals gezegd zit een bitterbal vol met calorieen. In tegenstelling tot andere kleine snacks zitter er in een bitterbal dan ook veel calorieen. In een vlammetje zitten bijvoorbeeld 40 calorieen. Als er een schaal met borrelhapjes voorbij komt dan neem je toch snel 3 tot 4 bitterballen. Als je dan in plaats van voor bitterballen voor een vlammetje kiest dan scheelt dat op een avond toch zomaar 40 calorieen. 

Hoeveel calorieën zitten er in een bitterbal met mosterd?

Bij een portie bitterballen hoort natuurlijk ook wat mosterd. Gelukkig voor de mensen die willen afvallen zitten er in mosterd de minste calorieen van alle sausjes. In een lepel mosterd zitten namelijk maar 5 calorieen. In een eetlepel mayonaise zitten bijvoorbeeld wel 100 calorieen. Een bitterbal met een beetje mosterd bevat dus ongeveer 55 calorieën. 

Bekijk naast hoeveel calorieën bitterbal ook:
Calorieën frikandel
Calorieen kroket
Calorieen hamburger
Calorieen patat