Hoeveel calorieen zitten er in een bamischijf

Een bamischijf is gefrituurde snack die bestaat uit bami en groenten met een paneerlaag eromheen. De bamischijf is vooral in Nederland en Belgie bekend. In de meeste gevallen is een bamischijf vegetarisch. Net als alle andere producten uit de snackbar zitten er ook in een bamischijf behoorlijk wat calorieen. Gemiddeld zitten er in een bamischrijf 160 calorieen. 

Zitten er in een bamischijf veel calorieen ten opzichte van andere snacks?

Als je een bamischijf gaan vergelijken met andere snacks dan zitten er in een bamischijf ongeveer net zoveel calorieen als in bijvoorbeeld een frikandel of kroket. In een frikandel zitten namelijk gemiddeld 165 calorieen en in een kroket ongeveer 150 calorieen. In een nasischijf zitten ongeveer 150 calorieen. 

Calorieen bamischijf uit de oven

Naast de gefrituurde bamischijf kun je tegenwoordig een bamischrijf ook bereiden in een oven. Veel mensen denken dat snacks uit de oven gezonder zijn omdat ze niet gebakken worden in vet. Dit is echter niet het geval. Snacks die speciaal op de markt worden gebracht voor de oven bevatten vaak al meer verzadigd vet. Dit wordt toegevoegd omdat de snack anders niet voldoende knapperig uit de oven komt. Het aantal calorieen voor een bamischijf uit de oven is dus ongeveer gelijk als een bamischijf uit de frituur. 

Bekijk naast calorieen bamischijf ook:
Calorieën patat
Calorieën bitterbal
Calorieen kaassoufle
Calorieen mayonaise