Hoeveel calorieen zitten er in een tompouce

Een tompouce (of tompoes) is baksteenvormig gebakje dat bestaat uit dikke laag vanillebanketbakkersroom tussen twee laagjes bladerdeeg. De bovenkant is bedekt met een laagje roze glazuur. Tijdens Koningsdag wordt de roze kleur vaak vervangen door een oranje kleurig laagje. Net als in veel ander gebak zit ook een tompouce vol met calorieen. In een tompouce zitten namelijk per stuk ongeveer 280 tot 320 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in een tompouce vergeleken met ander gebak?

Zoals gezegd zitten er in gebakjes over het algemeen veel calorieen. Als je een tompouce gaat vergelijken met andere gebakjes zitten er ook nog wel eens veel calorieen in. In een moorkop zitten bijvoorbeeld per stuk maar 200 calorieen. In een punt appelkruimeltaart van normale grootte zitten per stuk zelfs maar 180 calorieen. Als je dus niet teveel wilt aankomen dan kun je beter kiezen voor een ander gebakje en niet voor een tompouce. 

Hoeveel calorieen zitten er in een tompouce mini?

Bij onder de Hema kun je naast de gewone tompouce ook een kleine tompouce krijgen. Deze kleine tompouce is ongeveer de helft zo klein als een gewone tompouce. Het aantal calorieen is dan ook de helft minder (150). Voor het aantal calorieen maakt het overigens niet uit of het glazuur van de tompouce bestaat uit de roze kleur of uit glazuur dat een foto afbeeld. 

Bekijk naast calorieen tompouce ook:
Calorieen paaseitje
Calorieen stroopwafel
Calorieen raketje
Calorieen pepermunt