Hoeveel calorieen zitten er in een suikerkontje?

Een suikerklontje is een blokje kristalsuiker dat voor het eerst  in 1840 werd ontwikkeld. Suikerklontjes worden tegenwoordig vooral gebruikt voor in een kopje koffie of thee. Ondanks dat er steeds minder suikerklontjes in de koffie doen, worden er per jaar nog altijd miljoenen suikerklontjes verkocht. Zoals je zult begrijpen is een suikerklontje niet echt goed voor je, aangezien deze voor 100% uit suiker bestaat. In een klein suikerklontje zitten omgerekend ongeveer 16 calorieen. 

Is een suikerklontje gezond of ongezond?

Om te kunnen functioneren heeft je lichaam energie nodig. Suiker is een stof dat veel energie aan je lichaam kan leveren. Suiker zit echter ook al van nature in bijvoorbeeld fruit. Een suikerklontje levert naast energie verder geen vitamines, mineralen of vezels. Iets dat wel volop in fruit aanwezig is. Fruit is dan ook veel gezonder dan een suikerklontje.  

Hoeveel suiker eten wij per dag?

Tegenwoordig zit in bijna alles wat we eten suiker. Gemiddeld eet een volwassen persoon in Nederland omgerekend gemiddeld 35 suikerklontjes per dag. Kinderen eten zelfs nog meer. Die komen uit op ongeveer 45 suikerklontjes per dag. Suiker zit vooral veel in frisdrank, snoep en koeken. 

Bekijk naast calorieen suikerklontje ook:
Calorieen mayonaise 
Calorieen frikandel
Calorieen rijstwafel
Calorieen tompouce
Calorieen olijven per stuk