Hoeveel calorieen bevat een stroopwafel?

Een stroopwafel is een wafel die bestaat uit 2 ronde deegwafels met daartussen stroop. De stroopwafel is typisch Nederlands. De stroopwafels werd namelijk bedacht in Gouda, ergens rond 1850. Per jaar eten we met z'n allen in Nederland bijna 25 miljoen stroopwafels. Helaas zitten stroopwafels ook vol met calorieen. Stroop is immers eigenlijk niets anders dan vloeibare suiker. In een stroopwafel met een diameter van 10 cm zitten gemiddeld 140 calorieen.

 

Hoeveel calorieen zitten er in een stroopwafel vergeleken met andere koeken?

Als je het vergelijkt met andere koeken dan zitten er in een stroopwafel best wel veel calorieen. In de populaire eierkoek zitten bijvoorbeeld maar 100 calorieen. 40 minder dan in een stroopwafel. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter. In een rijstwafel zitten bijvoorbeeld maar 30 calorieen. Als je dus wilt afvallen dan kun je beter een rijstwafel eten dan een stroopwafel. 

Hoeveel calorieen zitten er in een kleine stroopwafel?

Tegenwoordig zijn ook de kleinere stroopwafels erg populair. Deze kleine stroopwafels kunnen in zakken worden gekocht of worden vaak als koekje bij de koffie gegeven. De kleine stroopwafels hebben vaak een doorsnee van 5 cm en bevatten daarom ook minder calorieen. In een kleine stroopwafel zitten ongeveer 70 calorieen. 

Bekijk naast calorieen stroopwafel ook:
Calorieen sinaasappel
Calorieen raketje
Calorieen tompouce
Calorieen bitterbal