Hoeveel calorieen zitten er in sperma?

Hoewel de meeste mannen waarschijnlijk niets liever zouden willen, slikken de meeste vrouwen het sperma van hun bedgenoot niet door tijdens het bedrijven van de liefde. Er zijn verschillende redenen voor. Een veel gehoorde reden is dat vrouwen denken dat er veel calorieen in sperma zitten. Dat valt echter reuze mee. In een theelepel sperma zitten namelijk slechts 5 tot 7 calorieen, een eetlepel sperma bevat ongeveer 15 calorieen. Dat is net zoveel calorieen als in 1 enkel suikerklontje. 

 

Is sperma gezond?

Naast dat er in sperma weinig calorieen zitten is sperma ook nog best gezond. In sperma zitten bijvoorbeeld veel waardevolle voedingsstoffen, zoals enzymen, eiwitten en zink. Verder blijkt uit onderzoek ook dat sperma vrouwen slimmer maakt en minder depressief. Het mannelijk zaad bevat volgens deze onderzoeken namelijk een aantal chemische stoffen die je humeur kunnen verbeteren.

Is sperma lekker of vies?

Veel vrouwen geven aan dat ze sperma niet lekker vinden. Wat veel mensen echter niet weten is dat je de smaak van sperma behoorlijk kunt beinvloeden. Zo zorgen nicotine en cafeïne er bijvoorbeeld voor dat sperma erg bitter wordt. Fruit doet juist het tegenovergestelde en maakt de smaak zoeter en over het algemeen een stuk lekkerder. Vooral kiwi en ananas doen wonderen.

Bekijk naast calorieen sperma ook:
Calorieen bier
Calorieen witte wijn
Calorieen rode wijn
Calorieen frinkandel