Hoeveel calorieen bevat een rijstwafel?

Een rijstwafel of rijstkoek is een wafel van gepofte rijst. Een rijstwafel wordt vaak als tussendoortje gegeten en soms als broodvervanger. Naast dat een rijstwafel erg lekker is past het ook goed in een dieet. Een rijstwafel bevat namelijk maar weinig calorieen. Er zitten maar 30 calorieen in 1 enkele rijstwafel. Dat is dan echter wel voor een gewone rijstwafel zonder beleg. 

 

Hoeveel calorieen zitten er in een rijstwafel vergeleken met andere tussendoortjes?

Als je een rijstwafel vergelijkt met andere tussendoortjes dan zitten er in een rijstwafel heel weinig calorieen. In een appel zitten bijvoorbeeld al 65 calorieen en in een eierkoek zelfs 100 calorieen, dat is ruim drie keer zoveel als in een rijstwafel. 

Hoeveel calorieen bevatten de verschillende soorten rijstwafels?

Er zijn diverse soorten rijstwafels. Naast de gewone rijstwafels bestaan er bijvoorbeeld ook kaas-rijstwafels en chocolade-rijstwafels. Hieronder een overzicht van de verschillende smaken rijstwafels met het gemiddeld aantal calorieen. 

- gewone rijstwafel, 30 calorieen
- rijstwafel chocolade, 37 calorieen
- rijstwafel kaas, 32 calorieen
- rijstwafel yoghurt, 40 calorieen
- meergranen rijstwafel, 30 calorieen
- snack a jack rijstwafels, 38 calorieen

Is een rijstwafel gezond?

De rijstwafel wordt vaak een 'gezond' tussendoortje genoemd. Maar is dat ook zo? Als we wat beter kijken naar de ingredienten van een rijstwafel dan valt op dat een rijstwafel toch niet zo gezond blijkt te zijn. In de eerste plaats bevat een rijstwafel zo goed als geen voedingswaarde en geen vezels. Na het eten van een rijstwafel zul je dan ook snel weer honger krijgen. In de tweede plaats bevat een rijstwafel arsenicum. Arsenicum is belangrijk voor ons lichaam, maar als je hier elke dag teveel van binnenkrijgt kan het uiteindelijk ziekten als kanker veroorzaken. Er zit maar een kleine hoeveelheid arsenicum in een rijstwafel, maar ondanks dat is het verstandig om kinderen die ook meerdere keren per week rijst eten ook niet nog eens dagelijks rijstwafels te laten eten. Conslusie; af en toe een rijstwafel is helemaal prima, net zo min als het eten van rijst. Maar ook hier geldt dat het verstandig is om gevarieerd te eten en niet elke dag hetzelfde. 

Bekijk naast calorieën rijstwafel ook:
Calorieen wit brood
Calorieen sinaasappelsap
Calorieen stroopwafel
Calorieen sperma