Hoeveel calorieën zitten er in een raketje?

Het raketje is een waterijsje in de vorm van een raket met drie smaken (frambozen/aarbeiensmaak, sinaasappelsmaak en ananas/citroensmaak). Het raketje werd in 1962 voor het eerst door ijsfabrikant Ola op de markt gebracht. Inmiddels is het raketje het meest gegeten waterijsje in Nederland. Je zou het niet verwachten maar in een raketje zitten maar weinig calorieen. In een raketje zitten namelijk maar 44 calorieen. 

 

Hoeveel calorieën zitten er in een raketje ten opzichte van ander ijs?

Zoals gezegd zitten er in een raketje maar weinig calorieën. In de meeste andere ijsjes zitten veel meer calorieen. Zo zitten er bijvoorbeeld in een softijsje zo'n 175 calorieen en in een magnum maar liefst 260 calorieen. Dat is dus bijna 6 keer zoveel als in een raketje. Ook in een Cornetto zitten veel meer calorieen als in een raketje, namelijk 240. Een andere ijsje dat in de buurt van het aantal calorieen van een raketje komt is het perenijsje. In een perenijsje zitten namelijk 50 calorieen. In een raketje zitten zelfs minder calorieen dan in een appel. In een appel zitten namelijk gemiddeld 75 calorieën. Bijna twee keer zoveel als in een raketje. 

Is een raketje ook gezond?

Buiten het feit dat er in een raketje weinig calorieen zitten is een raketje niet echt gezond. In een raketje zitten geen vitaminen, maar vooral kleur- en smaakstoffen. Als je dus niet teveel calorieen wilt eten dan is een raketje een hele goede keuze. Als je echter heel gezond wilt eten dan is fruit een betere keuze. 

Bekijk naast calorieen raketje ook:
Calorieen snicker
Calorieen nuts
Calorieen pepernoten
Calorieen oliebol