Hoeveel calorieen zitten er in poffertjes

Een poffertje is een kleine variant van de pannenkoek. Doordat poffertjes in tegenstelling tot een pannenkoek rijzen zijn ze iets dikker dan pannenkoeken. Poffertjes is een typisch Nederlands gerecht. Vooral kinderen zijn gek op poffertjes. Helaas zijn poffertjes wel een dikmaker. In een portie poffertjes van 8 stuks (65 gram) zitten bijvoorbeeld zo'n 208 calorieen. Dat is ruim 26 calorieen per poffertje.

Hoeveel calorieen zitten er in poffertjes met beleg

Poffertjes vaak gegeten met een klontje boter, stroop of met poedersuiker. Dit zoete beleg zorgt er natuurlijk voor dat een portie poffertjes nog meer calorieen gaat bevatten. Hieronder een overzicht van het aantal calorieen van een portie poffertjes met divers beleg. 

Portie poffertjes (8 stuks) met klontje boter - 310 calorieen 
Portie poffertjes (8 stuks) met poedersuiker - 290 calorieen 
Portie poffertjes (8 stuks) met stroop - 265 calorieen 

Een portie poffertjes met stroop bevat dus het minste aantal calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in poffertjes in vergelijking met een pannenkoek?

Een portie poffertjes van 8 stuks is qua gewicht te vergelijken met een pannenkoek van gemiddeld formaat, namelijk 65 gram. In een pannenkoek zitten echter een stuk minder calorieen. In een pannenkoek zitten namelijk maar 125 calorieen. Dat is zo'n 80 calorieen minder dan in een portie poffertjes. Poffertjes bevatten meer calorieen omdat er bijvoorbeeld boekweitmeel aan toe wordt gevoegd en doordat het beslag iets dikker is. 


Bekijk naast calorieen poffertjes ook:
Calorieen patat
Calorieen gehaktbal
Calorieen eierkoek
Calorieen rode wijn