Hoeveel calorieen zitten er in een plak cake?

Een cake is een eenvoudige gebaksoort dat bestaat uit bloem, boter, eieren en suiker. In Nederland en Belgie is het heel gebruikelijk om tijdens het ontvangen van bezoek een plakje cake aan te bieden. Zoals je kunt lezen bestaat een plak cake ook uit suiker. Daardoor bevat een plak cake behoorlijk wat calorieen. Een plak cake van gemiddeld formaat (30 gram) bevat ongeveer 130 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in een plak cake in vergelijking met andere koeken of gebak?

Als je een plak cake gaat vergelijken met andere koeken of gebak dan zul je zien dat er best veel calorieen in een plak cake zitten. In een plak cake zitten bijvoorbeeld ongeveer net zoveel calorieen als in een stroopwafel. In een eierkoek (100 calorieen) of een rijstwafel (30 calorieen) zitten veel minder calorieen. Als je een plak cake gaat vergelijken met gebak zoals een tompouce (240 calorieen) dan valt het echter wel weer mee. 

Calorieen verschillende soorten cake:

Er zijn verschillende soorten cake op de markt zoals boerencake, Indische cake en roomboter cake. Hieronder een overzicht in het aantal calorieen per soort cake

Plak Indische cake - 90 calorieen
Plak basis / roomboter cake - 130 calorieen
Plak boeren cake - 135 calorieen

Als je dan lekker wilt genieten van een plak cake maar niet teveel calorieen wilt binnenkrijgen dan kun je dus het beste een plak Indische cake nemen. Daar zitten per plak gemiddeld zo'n 40 calorieen minder in dan in een gewoon plak cake. 


Bekijk naast calorieen plak cake ook:
Calorieen rookworst
Calorieen pepernoten
Calorieen bitterbal
Calorieen beschuit