Hoeveel calorieën zitten er in een perenijsje?

Een perenijsje is een klein waterijsje met perensmaak. Een perenijsje bevat weinig suiker en bestaat voor 20% uit echte perenpuree. Perenijsjes worden door fabrikant Ola dan ook een bewuste keuze genoemd. Doordat er weinig suiker aan perenijsjes is toegevoegd bevatten deze ook maar weinig calorieen. Een perenijsje weegt ongeveer 50 gram en bevat slechts 50 calorieën per stuk. 

Hoeveel calorieen zitten er in een perenijsje ten opzichte van ander ijs?

Ondanks dat er in een perenijsje slechts 50 calorieën zitten is er een ander populair waterijsje dat minder calorieen bevat. Een raketje bevat namelijk slecht 44 calorieen. Net iets minder dus dan een perenijsje. In andere ijsjes zitten overigens wel veel meer calorieen dan in een perenijsje. In een magnum zitten bijvoorbeeld 260 calorieën, in een cornetto 240 calorieen en in een calippo 100 calorieen. Allemaal veel meer dus dan in een perenijsje. 

Is een perenijsje gezond?

Fabrikant Ola suggereert dat een perenijsje een gezonde keuze is. Volgens de fabrikant bevat een perenijsje namelijk echte stukjes peer en zit er ook vitamine c in het ijsje. Voedselwaakhond Foodwatch is het hier echter niet mee eens. Een perenijsje bevat volgens hun namelijk maar heel weinig echte peer (slechts 1/15 deel van een peer) en de vitamine c is toegevoegd en niet natuurlijk. Maar als je een perenijsje afzet tegen ander ijs, dan moeten we toch concluderen dat een perenijsje toch wel een goede keuze is. Ijsjes als magnums of cornetto's bevatten namelijk helemaal geen fruit en ook nog eens veel meer suiker. Kortom; een perenijsje is misschien niet echt gezond, maar het is van alle ijsjes zeker niet de slechtste keuze. En een ijsje op zijn tijd moet toch kunnen. 

Bekijk naast calorieën perenijsje ook:
Calorieen snicker
Calorieen drop
Calorieen cupcake
Calorieen paprika chips