Hoeveel calorieën zitten er in een pennywafel?

Een pennywafel is een krokant koekje bestaande uit een dunne wafeltjes, chocoladecrème en een chocolade coating. Pennywafels kun je in de supermarkt kopen in verpakkingen van meestal 8 tot 12 stuks. Pennywafels worden vaak gegeten bij een kopje koffie of thee. Door de hoeveelheid chocolade bevat een pennywafel behoorlijk wat calorieën. In een pennywafel zitten namelijk 100 calorieen per stuk. 

Zitten er in een pennywafel veel of weinig calorieen ten opzichte van andere koekjes?

Als je een pennywafel gaat vergelijken met andere koekjes dan zitten er in een pennywafel best wel veel calorieen. In een Bastogne koekje of een speculaasje zitten bijvoorbeeld maar 60 calorieen. Aan de andere kant zijn er ook veel tussendoortjes die veel meer calorieen bevatten. In een plak cake of een stroopwafel zitten bijvoorbeeld wel 130 calorieën.  

Welke ingredienten zitten er in een pennywafel?

Uiteraard hangt het van het merk pennywafel af welke ingedienten er in de pennywafel zitten, maar over het algemeen bevat een pennywafel: Palmvet, Tarwebloem, suiker, plantaardige olie (gedeeltelijk geharde palmpit, kokos), magere Melkpoeder, dextrose, magere cacaopoeder, Weipoeder, emulgator (lecithine, E492), vrije-uitloopEIgeel, zout. Allergie-informatie: bevat tarwegluten, lactose, melkeiwit, ei. Daarnaast bevat een pennywafel: lactose, eieren, glutenbevattende granen, melk, tarwe.

Bekijk naast calorieën pennywafel ook:
Hoeveel calorieen pepernoten
Hoeveel calorieen pepermunt
Hoeveel calorieen paaseitje
Hoeveel calorieen paprika chips