Hoeveel calorieen zitten er precies in een pannenkoek

Een pannenkoek is een plat rond baksel gemaakt van meel, ei en melk. Een pannenkoek wordt overal ter wereld gegeten en is vooral een favoriet gerecht bij kinderen. Pannenkoeken worden vaak gegeten met een zoet strooisel als suiker of stroop. Een pannenkoek is erg lekker, maar zit helaas ook vol calorieen. Een pannenkoek van gemiddeld formaat (65 gram) bevat zonder beleg bijvoorbeeld ongeveer al zo'n 125 calorieen. 

Calorieen pannenkoek met stroop

Zoals gezegd eten de meeste mensen hun pannenkoek met een zoet beleg. Een pannenkoek met stroop bevat meteen al veel meer calorieen dan een pannenkoek zonder beleg. Uiteraard hangt het af van de hoeveelheid stroop die je gebruikt, maar als je een pannenkoek gemiddeld belegd dan komt er door de stroop ongeveer 58 calorieen bij. Een pannenkoek met stroop van gemiddeld formaat bevat dus ongeveer 183 calorieen. 

Calorieen pannenkoek met suiker

Ook bij een pannenkoek met suiker geldt dat als je er meer suiker gebruikt het aantal calorieen ook behoorlijk toeneemt. Een pannenkoek bestrooi je ongeveer met 20 gram suiker. Dat staat gelijk aan 80 calorieen. Een pannenkoek met suiker bevat dus 205 calorieen. 

Calorieen pannenkoek met poedersuiker

Naast stroop en suiker is ook poedersuiker een populair belegsel voor pannenkoeken. Poedersuiker bevat net zoveel calorieen als gewone suiker. Een pannenkoek van gemiddeld formaat met poedersuiker bevat dus ook ongeveer 205 calorieen. 

Calorieen pannenkoek met spek

Naast het zoete beleg, zijn er ook veel mensen die graag spek op hun pannenkoek eten. Zoals bekend is ook spek een dikmaker. Afhankelijk van de dikte en de lengte bevat 1 plakje spek ongeveer 50 calorieen. Een pannenkoek met 2 plakjes spek bevat dus al 225 calorieen. Als je deze pannenkoek dan ook nog belegd met bijvoorbeeld stroop, dan kom je op 283 calorieen. 

Bekijk naast calorieen pannenkoek ook:
Calorieen patat
Calorieen gehaktbal
Calorieen oliebol
Calorieen frikandel
Calorieen plak cake