Hoeveel calorieën zitten er in een paaseitje?

Ruim voor Pasen liggen de schappen van de supermarkten er al vol mee. De chocolade paaseitjes. In Nederland zijn ze razend populair en we eten ze dan ook massaal. De schatting is dat er per jaar alleen in Nederland ongeveer 1,5 miljard chocolade paaseitjes worden verkocht. De paaseitjes zijn dan ook erg lekker. Helaas zitten er ook aardig wat calorieën in de paaseitjes. In slechts 1 klein paaseitje van 8 gram zitten namelijk gemiddeld 43 calorieën per stuk! 

Hoeveel calorieën zitten in de verschillende soorten paaseitjes?

Je hebt veel verschillende paaseitjes. Hieronder zie je het aantal calorieen per verschillend paaseitje:

Paaseitje pure chocolade - 41 calorieen
Paaseitje witte chocolade - 45 calorieen
Paaseitje melk chocolade - 45 calorieen
Paaseitje gevuld (vulling, noot/praline) - 52 calorieen

Zoals je kunt zien bevat een paaseitje gemaakt van pure chocolade de minste calorieen. Als je dus niet te dik wilt worden dan kun je het beste een chocolade paaseitje eten gemaakt van pure chocolade. Een paaseitje gemaakt van melkchocolade met een vulling van bijvoorbeeld hazelnoot bevat de meeste calorieen. In zo'n eitje zitten al gauw 10 tot 15 calorieen meer dan in een puur chocolade paaseitje. 

Grootste paasei ter wereld

Een gewoon paaseitje weegt ongeveer 7 gram. Dat is niets in vergelijking met het grootste chocolade paasei ter wereld. In 2012 werd in Argentinie een chocolade paasei gemaakt van 7500 kilo zwaar en 8,5 meter hoog. Het maken van het ei duurde 2 weken. Ook in Nederland maken ze grote eieren. Op Vlieland werd bijvoorbeeld in 2015 een chocolade ei gemaakt van 180 kilo als blikvanger van een hotel. 

Bekijk naast calorieën paaseitje ook:
Calorieën pepernoten
Calorieën oliebol
Calorieën raketje
Calorieën eierkoek