Hoeveel calorieën zitten er in een oliebol?

Een oliebol is een gefrituurd deeggerecht en in Nederland en Belgie traditioneel veel gegeten tijdens Oudejaarsavond. Maar ook tijdens kermissen en markten kun je oliebollen kopen bij een oliebollenkraam. Net als veel andere gefrituurde producten bevat een oliebol ook veel calorieen. In 1 oliebol van gemiddeld formaat (75 gram) zitten tussen de 175 en 200 calorieen.  

 

Hoeveel calorieen zitter er een oliebol in vergelijk tot een appelflap?

Naast een oliebol wordt er tijdens Oud en Nieuw ook vaak een appelflap gegeten. Dit is een gefrituurde lekkernij van bladerdeeg gevuld met appel. In een appelflap zitten per stuk ongeveer 250 calorieen. Als je dus niet teveel calorieen wilt binnenkrijgen is het beter om te kiezen voor een oliebol dan voor een appelflap.

Hoeveel calorieen zitten er in een oliebol met krenten?

Oliebollen komen in twee soorten. Een oliebol met en zonder krenten. In een oliebol met krenten zitten meer calorieen dan in een oliebol zonder krenten. Als je kiest voor een oliebol met krenten dan moet je er rekening mee houden dat je ongeveer 20 calorieen meer binnenkrijgt dan als je een oliebol zonder krenten eet.  

Hoeveel calorieen zitten er in een oliebol met poedersuiker?

Een oliebol wordt eigenlijk altijd gegeten met poedersuiker. En je voelt het waarschijnlijk al aankomen. Dit zorgt er voor dat de oliebol nog meer calorieen gaat bevatten. Een gemiddelde hoeveelheid poedersuiker (eetlepel) bij een oliebol zorgt voor nog eens 25 calorieen extra. In totaal bevat een oliebol, met krenten en met poedersuiker dus tussen de 200 en 250 calorieen. 

Bekijk naast calorieen oliebol ook:
Calorieen gehaktbal
Calorieen rode wijn
Calorieen bier
Calorieen eierkoek