Hoeveel calorieën zitten er in een Magnum?

Een Magnum is een vrij groot ijsje gemaakt van een blok roomijs omhuld met een dikke laag chocolade. De magnum werd op de markt gebracht in 1989 door ijsfabrikant Ola. Inmiddels is de magnum niet meer weg te denken uit het ijssortiment in Nederland. Magnums zijn heel populair, maar bevatten helaas ook heel veel calorieën. Zo bevat een 'gewone' magnum van melkchocolade maar liefst 260 calorieën.  

Hoeveel calorieen zitten er in een Magnum ten opzichte van ander ijs?

Zoals gezegd zitten er in een Magnum veel calorieen. In de meeste andere ijsjes zitten minder calorieen. Zo zitten er bijvoorbeeld in een Cornetto 240 calorieen, in een calippo 100 calorieen, in een perenijsje 50 calorieën en in een raketje zitten zelfs maar 44 calorieen. 

Hoeveel calorieen zitten er in de verschillende soorten magnums?

Naast de gewone Magnum zijn er ook veel verschillende varianten op de markt. Hieronder een overzicht van de meest populaire magnum varianten met het bijbehorend aantal calorieen. 

Magnum variant Aantal calorieen
Magnum White 260 calorieen
Magnum Almond 280 calorieen
Magnum Dark 250 calorieen
Magnum Pink 275 calorieen
Magnum mini 170 calorieen

Bevat een magnum net zoveel calorieën als een pakje boter?

Er wordt wel eens gezegd dat een magnum net zoveel calorieën bevat als een heel pakje boter. Dat is echter een rare vergelijking. Een pakje boter bevat namelijk heel veel vet en niet zozeer suiker. Een magnum bevat echter vooral veel suiker en minder vet. Maar over het algemeen kun je stellen dat je beter een magnum kunt eten dan een pakje boter. Je zou ongeveer 6 magnums moeten eten om net zoveel aan te komen als je een pakje boter zou opeten. 

Bekijk naast calorieen magnum ook:
Calorieen snicker
Calorieen whisky
Calorieen sperma
Calorieen McFlurry