Hoeveel calorieen zitten er precies in een haring?

Per jaar eten wij in Nederland gezamenlijk zo'n 75 tot 80 miljoen haringen. Het is daarmee de meest gegeten vissoort van Nederland. Veel mensen weten dat een haring vol zit met omega 3 vetten. Die zijn heel gezond. Maar weet je ook hoeveel calorieen er in een haring zitten? In een haring van gemiddeld formaat zitten zo'n 130 calorieen. 

 

Zitten er veel calorieen in een haring ten opzichte van bijvoorbeeld vlees?

Als je minder calorieen wilt eten dan kun je heel goed kiezen voor een haring. Als je het aantal calorieen in een haring bijvoorbeeld vergelijkt met een gehaktbal dan zitten er in een haring weinig calorieen. In een gehaktbal zitten bijvoorbeeld zo'n 230 calorieen. Dat is ruim 100 calorieen meer dan in een haring.

Hoeveel calorieen zitten er in een haring met uitjes?

De meeste mensen vinden een haring met uitjes nog lekkerder. Dit is een verstandige keuze want in een ui zitten maar heel weinig calorieen. In een gemiddelde ui zitten in totaal slechts 45 calorieen. Als je een haring eet met uitjes dan komen daar dus maar zo'n 15 tot 25 calorieen bij. 

Hoeveel calorieen zitten er in een haring op een roggebroodje?

Naast uitjes worden haringen in Nederland ook vaak op een roggebroodje gegeten. Uiteraard komen er dan wat meer calorieen bij kijken. Een snee roggebrood bevat ongeveer 90 calorieen. Een haring op roggebrood met uitjes bevat in totaal dus ongeveer 225 calorieen. 

Bekijk naast calorieen haring ook:
Calorieen oliebol
Calorieen eierkoek
Calorieen broodje gezond
Calorieen bier