Hoeveel calorieen bevat een eierkoek

Een eierkoek is een luchtige, ronde koek die gemaakt is van eieren, melk, suiker, bloem, boter en bakpoeder. Een eierkoek is een typisch Nederlandse lekkernij. De verkoop van eierkoeken vertienvoudigde tijdelijk sinds 2007. Dit kwam omdat de populaire dieetadviseur Sonja Bakker de eierkoek bestempelde als een verantwoord tussendoortje. Maar is dat wel zo? Is een eierkoek wel goed voor je dieet? Een eierkoek bevat namelijk best wel wat calorieen. Namelijk 100 calorieen per stuk. Dat zijn 4 suikerklontjes.  

 

Hoeveel calorieen zitten er in een eierkoek vergeleken met andere tussendoortjes?

Als je het vergelijkt met andere tussendoortjes dan zitten er in een eierkoek eigenlijk helemaal niet weinig calorieen. In een appel zitten bijvoorbeeld maar 65 calorieen. Dat is dus een stuk minder dan in een eierkoek. In een eierkoek zitten bijvoorbeeld ook net zoveel calorieen als in twee bitterballen. Sinds is gebleken dat een eierkoek dus ook veel calorieen bevat en dus niet zo gezond is als werd beweerd is de verkoop weer met 80% afgenomen. 

Wat zijn dan wel gezonde tussendoortjes?

Er zijn genoeg alternatieven voor de eierkoek. Enkele alternatieve tussendoortjes ter vervanging voor een eierkoek zijn:
- Rijstwafel
- Snoeptomaatjes
- Schaaltje mager yoghurt
- Fruit

Bekijk naast calorieen eierkoek ook:
Calorieen rijstwafel
Calorieen sinaasappel
Calorieen pannenkoek
Calorieen rode wijn