Hoeveel calorieën zitten er in een cupcake?

Een cupkace is leuk om te maken en erg lekker. Maar helaas bevat een cupcake ook veel calorieën. Uiteraard is het aantal calorieen in een cupcake vooral ook afhankelijk van de toppings, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat een naturel cupcake gemiddeld zo'n 180 calorieën per stuk bevat.

Zitten er in een cupcake veel of weinig calorieen? 

Zoals gezegd zitten er in een cupcake zo'n 180 calorieen. Dat is natuurlijk heel veel, maar als je kijkt naar vergelijkbare producten dan lijkt het wel mee te vallen. In een tompouce zitten bijvoorbeeld zo'n 280 calorieen per stuk en ook een Bossche bol bevat zelfs 650 calorieën een stuk meer calorieën. Een plak cake van gemiddeld formaat bevat daarentegen 'slechts' 130 calorieen. 

Hoeveel calorieën zitten er in de decoraties / toppings?

Naast dat er in een cupcake zelf al behoorlijk wat calorieen zitten bevatten ook de decoraties en toppings die je op je cupcake doet calorieen. De decoraties zijn namelijk voornamelijk gemaakt van suiker. Als je jouw cupcake versiert met een topping en decoraties dan kun je er van uitgaan dat je cupcake gemiddeld nog eens 20 calorieen extra zal bevatten. 

Ingredienten cupcakes

Het hangt een beetje af van waar je de cupcakes haalt maar hieronder volgt een overzicht van de ingredienten. Daarbij is uitgegaan van een pak Dr. Oetker Naturel Cupcakes Basismix: tarwebloem, suiker, zetmeel, rijsmiddelen (E575, E500), natuurlijk vanille aroma, aroma. Daarnaast moet je zelf nog boter, eieren, melk en decoraties toevoegen. 

Bekijk naast calorieen cupcake ook:
Hoeveel calorieen pepermunt
Hoeveel calorieen paaseitje
Hoeveel calorieen paprika chips
Hoeveel calorieen snicker