Hoeveel calorieën zitten er in Cornetto ijs?

Een Cornetto is een ijsje gemaakt van vanille-roomijs en chocoladesaus in een wafelhoorntje, bestrooid met stukjes hazelnoot. Een Cornetto is in de 20e eeuw op de markt gebracht. Cornetto is de merknaam van fabrikant Ola, maar er zijn meer ijsfabrikanten die soortgelijke ijsjes op de markt brengen (o.a. met de namen Cones en Wafelhoorn ijs). Net als in veel ander ijs zitten er in een Cornetto veel calorieën. In een cornetto zitten namelijk zo'n 240 calorieën per stuk. 

 

Zitten er in een Cornetto ten opzichte van ander ijs veel of weinig calorieën

Als je een Cornetto gaat vergelijken met ander ijs dan valt meteen op dat er in waterijsjes over het algemeen veel minder calorieën zitten dan in luxe ijsjes. Zo zitten er in bijvoorbeeld een raketje maar 44 calorieën per stuk. En ook in een perenijsje zitten maar 50 calorieën per stuk. In een luxe ijsje als een magnum zitten veel meer calorieën. In een gewone magnum (melkchocolade) zitten namelijk 260 calorieën. Als je dus een ijsje wilt kopen en niet teveel calorieën wilt binnenkrijgen dan is het bestellen van een Cornetto of een magnum dus niet de beste keuze. 

Calorieën in verschillende soorten Cornetto's?

Cornetto's zijn er in verschillende smaken en formaten te krijgen. Het aantal calorieën verschilt per ijsje. Hieronder een overzicht van de meest populaire smaken: 

Cornetto King Cone - 350 calorieen
Cornetto classico - 240 calorieen
Cornetto Aardbei - 230 calorieen

Zoals je kunt zien bevat een Cornetto King Cone verreweg de meeste calorieen. Deze Cornetto is dan ook een stuk groter dan de gewone Cornetto's. 

Hoeveel calorieën zitten er in een Cornetto mini?

Naast de gewone en de grote variant (King Cone) zijn er ook kleine Cornetto's te krijgen. Deze kun je bij de supermarkt krijgen en zijn vooral leuk om uit te delen aan kinderen. Doordat deze Cornetto's kleiner zijn bevatten ze uiteraard ook een stuk minder calorieen. In een gewone Cornetto mini zitten ongeveer 70 calorieen. 

Bekijk naast calorieën Cornetto ook:
Calorieen cherrytomaten
Calorieen zakje chips
Calorieen ontbijtkoek
Calorieen Kinder surprise ei